28 March 2013

Cikgu E dan Sekolah

Bismillah.

Pelajar dan tugasan. Tak dapat nak dipisahkan. Alhamdulillah, selesai dah PBS di SK.Kidurong 1. Banyak juga pengalaman walaupun lima hari je. Kalau nak dikongsikan semua di blog ni, it will be a very lengthy entry and I am sure, you won't enjoy reading it. 

One more semester left before we're going out for practical. Tak terasa. Cepat betul masa berlalu. Encik Fudhail pun tengah praktikal. Bezanya dia di hospital, Cikgu E pulak di sekolah. Entah apa yang akan jadi nanti. Kalau nak difikirkan, berdebar juga. But I really hope that everything will flow smoothly. Amin. 


bilik PraSekolah. saja nak tarik perhatian budak-budak ni sambil snap snap.hehe


I don't have any idea how to handle pre-school students since that it's not my major course in IPG.so I tried to ask one girl a very simple question. Pergi dekat dia, tanya elok-elok sambil senyum "Nama apa?". Budak-budak ni gelak je, malu-malu nak jawab tapi aku faham lah juga. Budak-budak umur 5 tahun ni kita tak boleh nak jangka apa yang dia fikir. Children are unpredictable. Malu-malu giteww. I love their class. Looks so nice. Teringat zaman tadika. Hihik.


last day of PBS and I got the opportunity to enter 1 Anggerik. 

Kali pertama tengok dengan mata kepala sendiri macam mana pengunaan Songs and Poems in ESL classroom. It's based on the new curriculum, KSSR. Observing year one is fun. When it comes to action song, they're getting super duper energetic. Bergegar blok bila budak-budak ni melompat. Ya Allah, seronok tengok. Hehe. A wonderful experience indeed. One semester left, one semester left! Phew. Biiznillah. 

Ada banyak lagi kerja nak disiapkan. Siapa cakap jadi cikgu ni senang? Banyak benda kena buat, banyak benda kena prepare tau. Belum mengajar lagi ni. Doa agar semuanya baik-baik je. Amin.

Sadaqallahulazim.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...