28 November 2012

Anak Kecil

Bismillah.

Satu majlis dah selesai. Dua pasang mempelai selamat diijabkabulkan. Semuanya berjalan lancar. Alhamdulillah. Opps. Bukan aku yang diijabkabulkan tapi orang lain. Aku hanya memandang dari jauh. Memandang dari suatu sudut yang tersembunyi. Hehe. InsyaAllah Sabtu ni dua mempelai bakal diijabkabulkan. Huhu. Banyak betul undangan ke majlis perkahwinan cuti ni. Diri bila lagi ye? Okay, gurau. Aku masih belajar. Jangan marah haa. 

Masa banyak dihabiskan di rumah. House chores, babysitting are two normal activities to be done during my holiday. Babysitting secara tak sengaja dan dengan rela. Seronok melayan karenah anak buah yang pelbagai ragam. Lagi-lagi bila ada majlis perkahwinan sanak saudara yang terdekat. Lari sana, lari sini, lompat sana, lompat sini. Comel kan?

comel kan?
Source: HERE

I love kids so much. I love babies so much. Entah. Aku memang macam tu. Bayi kecil wangi kot. Aku sukaaaa. Seronok kan jadi kanak-kanak?Or babies? They know very little about the outside world. They just do what they want. They play whatever they want to play. They enjoy what they are doing. They make use of everything. How happy they are. Unlike adults. We're the most talented actors and actresses. We dramatize everything on the stage of life. How talented we are. Do you agree with me?

Kadang-kadang, kita rasa senang untuk kita memanipulasi pemikiran budak-budak. Tapi, kita lupa yang budak-budak yang kita anggap belum matang dari segi perkembangan kognitif tu boleh jadi lebih bijak dari kita. We're too proud of what we had achieved. No doubt that adults are very greedy and selfish when it comes to making decisions in their lives. Itu kita. Aku bajet adult pulak kan? Nak buat macam mana. Umur 20 takkan nak panggil kanak-kanak Ribena pulak, betul tak? Okay, sekadar berfikir.

p/s: lepas selesai majlis kahwin dan majlis pertunangan sepupu sepapat ni, aku plan nak mula table test. penumpang kehormat nak tukar status pergi pemandu kehormat dah. doakan lah. jujur, aku tak reti bawa kereta. hiho.

currently finishing my own novel.

sadaqallahulazim.

3 comments:

  1. haa. cikgu E. maknanya dah dekat lah tu nak timang cahaya mata. hehe. saya pun cenggitu cikgu E. nak2 bila main dengan anak buah. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh,apa pulak sy..haha..awk la dulu..

      Delete
    2. hehe. ye tak ye. saya kan tua lagi. hehe

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...