25 October 2012

10 Zulhijjah 1433H-Salam Aidiladha

Bismillah.

Alhamdulillah. Dah masuk 10 Zulhijjah. Alhamdulillah juga sebab tahun ni Allah bagi kesempatan kepada aku untuk berpuasa di hari Arafah. It was such a wonderful experience.

Rasulullah SAW pernah bersabda yang kira-kira bermaksud "puasa Arafah dapat menghapuskan dosa setahun yang lalu dan setahun yang akan datang" (Hadis Riwayat Muslim)

Raya Haji ketiga jauh dari keluarga. Alah bisa tegal biasa.Huhu. Adik-adik semua dah ada di rumah. Mak Ngah, alhamdulillah dah wukuf di Arafah.Aku masih bergelumang dengan nota, laptop dan Internet hampir setiap hari, kawan-kawan ada yang balik rumah keluarga terdekat, dan Encik Fudhail beraya di London lah nampaknya. 

Kami semua jauh. We're miles apart but we're close in the heart. InsyaAllah.

pstt..comel pulak kan?hehe
Sumber: SINI


Salam Aidiladha buat semua. Doakan aku sebab hari Isnin ni iaitu pada tarikh 29 Oktober 2012 bersamaan 13 Zulhijjah 1433H, aku bakal menduduki kertas elektif yang pertama iaitu Children's Literature dan bagi aku paper ni sangat mencabar sebagai seorang bakal guru Bahasa Inggeris. I do love Literature but sometimes I hate it especially when it comes to critical part of it. Phew. I can't describe how thick the book is! I mean my reference book for Children's Literature. Well, it just how life is. It's just how it goes, right?

Happy Eidul Adha, people. May Allah bless us all and grant us with a wonderful Eid. InsyaALLAH!

Sadaqallahulazim.

4 comments:

  1. selamat hari raya erma yang soranya superp! hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai kitak! haha..slmt hari raya juak kak edot comel..kmk pencen menyanyi dah

      Delete
    2. Alerr.. rindu lah kmk ngan i dream i dream lak :p

      xhal ma, mun mek kepingin lak mek live agak ktk.. heheh

      Delete
    3. haha..boleh..beli lah cd malam muzikal 2012..hikhikhik :P

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...