15 September 2012

Cikgu E, Amar dan Adam

Bismillah.

Baru ada kesempatan nak meng'update' blog.So,what should I say? Say ALHAMDULILLAH! Everyday is hectic day. Everyday is a busy day and it can't be avoided, you know? Lepas assignment kena tumpukan perhatian untuk nasyid pula. Apa-apa pun, jutaan terima kasih, million thanks aku tujukan buat abang-abang dan kakak-kakak senior yang banyak membantu. Maklumlah, aku dah lama tinggalkan bidang ni jadi kekok tu tetap ada. Syukur alhamdulillah, semuanya berjalan lancar. Dan alhamdulillah, kumpulan aku dapat tempat kedua. Tak sia-sia juga tempoh kurang dari seminggu dimanfaatkan sepenuhnya untuk latihan. Nasib baik ahli nasyid pro. I mean, not me, the other team members, okay? :P

And today, satu karnival bersempena Festival Kesenian Islam di IPG aku telah berlangsung. Cuma, banyak sangat clash dengan aktiviti lain. IPG pun lengang sebab ada yang daki Gunung Santubong and they will be back by tomorrow, some are attending BIG and so on. Terima kasih buat AJK BADAR yang banyak membantu. And this morning, aku and my few friends including some of my juniors jaga budak-budak yang ikut pertandingan mewarna. Well, di situ personaliti aku sebagai guru diuji. Teringat dengan si Amar dan Si Adam(okay..this little Adam that I'm referring to is not my Dr.Khairil ADAM Fudhail..haha..tu Adam tua kategori veteran..ni Adam versi muda) Kitorang kena tengok-tengokkan diorang ni takut ada yang buat kerja lain pulak. Yo know, kids? And si cilik Amar that I like the most mula bertanya

Amar(sambil pegang pensel warna): cikgu, cikgu.. aaa.. matahari yang kat dalam ni dah kuning kan?kalau bahagian luar ni macam mana plak?

Me(wondering..macam mana aku nak jawab bagi budak ni faham): Kuning selalu matching dengan warna apa?

Amar: ermmm.. warna apa ek? ala,tak tau lah

Me(knock my own head): kalau warna oren okay tak?

Amar: okay kot..oren eh cikgu?

Me: ambik la warna oren tu..cepat-cepat..pukul 10 semua kena siap

Amar: eh yeke? ok..cepat cepat..Along..cepatttt

kiri Amar kanan Adam


And Adam pulak tanya aku

Adam: Cikgu, cikgu..Baju Melayu Upin Ipin ni nak warna apa ek?

Me(adoi..budak ni): Ting! (dapat idea) Raya hari tu baju melayu warna apa?

Adam(berfikir): ermm...warna hijau..

Me: haaa...warna hijau lah 

Adam: owh..warna hijau dua-dua eh cikgu?

Me: ha,,yelah

Fuhhhhh...And I was like...hahaha...adei, petah sungguh budak-budak zaman sekarang ni ye? And before the clock strikes 10, si Amar pun cepat-cepat bangun, serah kertas kat aku and my other friend.

Amar: cikgu, dah siap!

Me: eh, Amar..kenapa tak warna bahagian langit ni?

Amar: ala cikgu banyak sangat 

And again I was like ==' haha..adoi..penat juga melayan karenah budak-budak ni..But I never get tired of it and I don't know why..And honestly, it's the reason why I fancy kids so much :)

Okay, it's the end of my sharing for today. 

p/s: Encik Fudhail, love wallpost, aaaaa you made my day, doc! love love love. Allah's with you dear :*

Sadaqallahulazim


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...