21 August 2012

Salam Eid Mubarak!

Bismillah.

Dah 3 Syawal baru nak update blog kan? Hehe. Maaf. Semenjak di rumah ni, laptop banyak berehat. Selalu on9 di handphone je sebab tak ada masa nak on laptop. Tak apa lah. Sekali sekala bagi laptop bercuti tak ada masalah rasanya. Alhamdulillah, masih menghirup udara segar di 3 Syawal. Cuaca sejuk je. Malam ni tak kemana-mana cuz I made up my mind to stay at home and finishing all my tasks if possible. Tapi aku rasa mustahil kalau nak siapkan dalam tempoh satu malam. And it's not easy to fight against M-disease. SAKIT wooo. haih. 

Google

Tahun ni beraya dalam kesederhanaan. Lagipun, tak elok juga kalau nak berlebih-lebihan. As usual, family aku akan ada annual theme. Macam tahun lepas warna hijau. Tahun ni merah. Weee. Buat pertama kalinya, aku tak beli satu baju kurung pun sebab baju tahun-tahun lepas elok lagi. Jadi aku beli jubah. Satu untuk warna tema family satu lagi untuk raya dan untuk annual dinner, jubah putih. Dan jubah tu aku menyesal sangat-sangat sebab beli. Seriously, aku menyesal. Hari tu masa cuba di butik tu ok je ke aku yang tak perasan sebab nak cepat.?Entahlah. Jubah putih tu simple but nice tapi bila cuba di rumah jubah tu jarang sangat-sangat dan agak ketat. Sedihnya. Nasib baik mak perasan. Rasa nak jual balik tapi nak jual kat sapa? :'( 

Salah aku juga sebab tak berhati-hati. Kena cari inner yang sesuai. Kalau tak, naya lah. Maaflah wahai diri. Aku agak terkilan kali ni. 

Note to self, istiqamah lah istiqamah lah. Diri tengah mencuba sebaik mungkin. Semoga diri terus kuat. Amin.

Pantun dua kerat versi Melayu-Inggeris,

One two three,
Salam Aidilfitri.

Sadaqallahulazim.


4 comments:

  1. Selamat Hari Raya Aidilfitri...maaf zahir batin :)

    ReplyDelete
  2. slmt hari raya,maaf zahir batin jg cikgu! :)

    ReplyDelete
  3. selamat hari raya cik erma. hehe. selalu jumpa kat twitter. hehe. sori lama dah x blogging. hehe. free2 jmput singgah blog sy, entri termenung :)

    ReplyDelete
  4. slmt hari raya jg encik razik..hehe..tu lah..bertemu di twitter je..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...