01 July 2012

Adik dan tawaran..1 Julai dan arwah abang :')

Bismillah.

Orang lelaki memang tak suka kepoh kepoh kan?Orang Sarawak madah sik mok kamboh bah. Hehe. Aku dapat berita gembira dari family yang adik lelaki aku dapat tawaran sambung belajar di Universiti Islam Madinah dalam bidang syariah. Tapi baru tawaran dan dia dah interview pun. InsyaAllah dalam bulan Ramadhan ni keputusan interview tu akan diumumkan. Semuanya adalah di bawah Baitulmal.  Ustaz calonkan nama dia. Mungkin ada hikmah di sebalik semuanya sebab permohonan ke IPG dulu ditolak. Mungkin belum rezeki dia. Dia tak pernah cerita apa-apa pun even dengan mak ayah aku sendiri. Ayah tahu pun sebab semalam ada perjumpaan ibu bapa di sekolah dia. Aku doakan yang terbaik buat adik aku sebab memang cita-cita dia dalam bidang syariah. Tumpang gembira untuk adik. :')

Sumber: Google

Hari ni 1 Julai 2012. Mak tak pernah lupa ingatkan aku tarikh hari ni apa dan aku pun tak pernah lupa. Hari ni genap 27 tahun abang aku, Muhammad Nur Azimin bin Hamsani pergi. Hati seorang ibu kita tak tahu macam mana kan. Aku tahu mak ayah aku sedih bila kenangkan hal yang dah lepas. We believe in one thing. There is always a hikmah behind a thing that happened. Semoga rohnya dicucuri rahmat.Amin.

p/s: lunch hari ni KFC.No choice.Tiba-tiba rindu nak masuk dapur =='

Sadaqallahulazim

6 comments:

  1. tahniah adik erma.. hehhe..
    al fatihah untuk abangnya..

    ReplyDelete
  2. thank you..baruk interview blom tauk dpt ka x

    ReplyDelete
  3. nk jelez apa nya?org tu kt morocco kot :P

    ReplyDelete
  4. al-fatihah utk abang awak. semoga rohnya ditempatkan bersama org beriman :) tahniah juga utk adiknya, harap-harap ada la rezeki ke madinah bumi anbiya' tu :')

    ReplyDelete
  5. cik beruang: trima kasih...sy pun doakn yg tbaik utk dia :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...