13 June 2012

Wordy Wednesday - PESANAN MAKCIK PENJUAL KUIH

Bismillah.

Dulu masa zaman sekolah rendah, aku suka sangat singgah gerai sorang makcik ni. Nama dia Makcik Timah tau..kikiki..typical name..Kadang-kadang aku beli kuih, kadang-kadang aku beli nasi lemak. 20 sen je sebungkus. Sebab tu lah debab. Sekarang ada lah slim sikit. ahakz. :P

Sampai sekarang,dia ada lagi jual kuih kat kawasan sekolah. Hari tu masa PBS sempat juga borak-borak dengan dia before balik rumah. Satu kegemaran aku. Aku suka chit chat dengan orang tua bila ada chance. hehe. Seronok kongsi cerita dengan golongan emas ni. Dia ada lah tanya sikit-sikit pasal life aku sekarang. 

Sumber: Google

Aku: bla bla bla...Ahad ni saya balik makcik..Tak lama mana pun kat sekolah ni..bla bla bla bla..

Makcik Timah: owh..elok lah tu..belajar elok-elok..anak makcik yang sebaya dengan adik lelaki kamu tu bla bla bla bla..

Aku : oh ye ke..sekarang ni bla bla bla bla.. (hahaha..malas nak taip)

Makcik Timah: oh..macam tu..kamu tu ma, belajar betul-betul..jangan fikir nak kahwin dulu..bla bla bla..belajar tinggi-tinggi dulu..lepas tu baru bla bla bla bla..

Aku: eh.....tu lama lagi makcik..(dalam hati- apa makcik ni..tiba-tiba sebut pasal kahwin pulak =.=')

haha.. adei. makcik buat lawak je..what did I do? aku senyum je lah. cover. nasib baik lah aku ni bukan jenis manusia yang berkulit cerah kalau tak kantoi pipi aku merah. haha. 

p/s: malam ni czech republic vs greece..siapa bakal menjaringkan gol terbanyak?wallahualam..aku belum sampai tahap demam euro lagi ni..dengar-dengar macam tu je lah.

Sadaqallahulazim

4 comments:

  1. ala nk kena gtau lgi lah kptsn nya kan??haha 2-1...rep.cec win!!

    ReplyDelete
  2. owe yeke?alhamdulillah..x seri..hehe

    ReplyDelete
  3. Makcik2 mmg suka bla..bla..bla., pstu awkpun jns bla..bla..bla.., ok lahtu. Ikut pesan makcik, jgn gatai sgt nk kawin awal.

    *kawin awal best, CiM 21 dh kena grab.

    [stop tengok euro coz belanda siang2 dh out reban]

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...