07 May 2012

Cara Seorang Muslimah Mengenali Bakal Suami [VIDEO]

Bismillah.

Nak berkongsi sesuatu. Video pendek je. Tak sampai 10 minit pun. Tapi suatu pengisian yang mantap. Lagipun, boleh jadi renungan buat diri dan orang lain yag menonton. InsyaALLAH. Hehe. Aku dapat link ni dari Kak Atiq. Satu statement yang aku suka(dikongsikan oleh Kak Atiq juga)

"Kalau kamu ber'couple' atau berkawan 20 tahun sekali pun, kamu tak akan kenal dia. Yang kamu kenal adalah lakonannya."

Mendalam kan? Sama-sama kita renungkan.



Sadaqallahulazim.


4 comments:

  1. ya,betul tu.. Sangat tertarik dengan kandungan ceramahnya.. Buku yang dia tulis pun best^^

    ReplyDelete
  2. blom ade kesempatan nk beli buku die..tajuk die ape eh? hehe

    ReplyDelete
  3. erma,
    share intipati video blh?
    hihi kak sya takleh nak bukak youtube T-T
    pakai wifi je puuuuunnn hihi ^^

    ReplyDelete
  4. more to kebaikan menikah..ustzh ni mcm highlight knp bcinta slps nikah tu lbh baik dpd bcinta sblum nikah..overall,psl berpasangan..hehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...