18 May 2012

18 Mei 2012 - me.random stuff.

Bismillah.

Hari Jumaat. Salam sayyidul ayyam buat semua. Tak ada apa nak cerita tapi sekadar nak menaip. Tengah mencari mood nak revise, belek-belek notes Linguistics & Literature. Oh my. Lembik dah ni. Dengan hujan dan cuaca yang sejuk. Rasa macam di New Zealang pula. (ececece..sampai sana pun tak pernah..jangan nak mimpi). Oh my. Hujan makin lebat. Sejuk giler. Keseorang di bilik. Roommates membawa haluan masing-masing. I made up my mind to stay, not going anywhere. I have to. No, I choose to. Yes! hehe. Beberapa hari lepas, aku ada menerima undangan dari seorang ukhti Otago yang bakal melangsungkan perkahwinan 2 Jun ni. Barakallah! Tapi, jauh sangat. Di Terengganu. Nak pergi tapi nampaknya masa dan fulus tak mengizinkan. Sedihnya. Tak apalah. Moga Kak Tia bahagia di samping bakal suaminya. InsyaAllah. Amin. 

Lepas habis je paper Child Development, aku banyak habiskan masa di bilik. Teringat perkongsian usrah hari tu. "Dunia kita bukan sekadar bilik di asrama tapi bumi Allah ni luas" (Kak Yani, 2012). Betul sangat- sangat tapi buat masa ni aku belum rasa nak ke mana-mana sebab tuntutan sebagai pelajar tu lebih penting daripada menjelajah bumi Kuching. Biasalah kan. Musim exam. Tapi, aku masih sempat menjenguk blog dan laman Facebook. I think it's a must for me. I don't think that I'm wasting my time but I gain a lot of things. I don't know why but I love to read what other people shared. Facebook or blog that's doesn't matter as long as I have something to read. I spent too much time on reading other people's blogs I guess. Hehe. Adei. Kesilapan teknikal.

Source: Google

Counting the days. Eager to go home. Walaupun hanya tiga minggu tapi cukup kot. Minggu ni bergayut dengan mak je. Banyak betul benda yang nak dikongsikan. Kadang-kadang, sempat juga dengar celoteh si kecik, Ikram. Tak ada benda lain yang si kecik tu tanya. "Ultraman, Ultraman, Ultraman." Adoyai Ikram. Ingat makcik kau ni tauke kilang Ultraman ke? hehe. Aaaa.. Tu yang buat aku tak sabar nak balik rumah :(

Dan Encik Fudhail. Jarak memisahkan kita(eiyuww?aku ke yang taip ni?haha). Kuching - KL masih jauh tapi biarlah. Alah bisa tegal biasa kata orang. Berminggu, berhari-hari tak contact, tak text, call or whatever it is. Terima je lah. Kesian juga dekat orang tu. Facebook pun dia dah tak sentuh sangat sekarang ni. Ada pun kadang-kadang je. Oh awak. Harap awak sihat je. Jangan tension-tension. Jangan gelabah sangat kalau ada masalah. Saya pun tak boleh nak contact awak jadi tukang 'lecture' or pakar menasihat. Selalu sangat mention your name on my blog. Tanda apa tu? It's better to keep the answer within myself. And I know someday, somehow, you will read what I post on my blog, doc. 

63 hari menjelang Ramadhan! Yay! Kejap je masa berlalu kan. Tahun ni PBS kedua jatuh pada bulan puasa. Woahh. Macam mana entah. With kids around, new school, unfamiliar environment. Ehem. We'll see how it goes. It's better if I stop here NOW. Kalau tak, entah apa lagi yang aku dok merapu kat sini. kbye!

Sadaqallahulazim. 


2 comments:

  1. come visit my blog utk hilgkn bosan. hehe

    http://lalamerpatis.blogspot.com/

    :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...