21 April 2012

life?it's just how it goes..

Bismillah.

Entry suka-suka.Sekadar nak berkongsi apa yang ada depan mata.Rasa macam dah lama tak taip entry berjela-jela.Malam ni saja nak berkongsi rasa.Huhu.Lepas balik BIG emosi aku sentiasa tak stabil.Orang tegur muka makin gelap pun aku boleh touching.Pelik kan?Selalunya aku tak ada perasaan apa-apa pun kalau orang tegur sunburn ke apa tapi kali ni aku rasa malu sangat-sangat.Angin kus-kus hujung bulan kot.Mungkin juga persekitaran aku yang kurang menenangkan.It's not a big deal actually tapi aku yang tak betul sebenarnya. Okay, enough with that.

Beberapa hari ni, di Facebook banyak sangat post pasal something. Pernah sekali topik yang sama disebut-sebut depan aku. Aku pun tak tahu kenapa tapi ada sesuatu yang buat aku rasa lain bila perkara tu disebut-sebut. Pasal apa eh? It's all about relationship. Bila log in Facebook, terbaca status si Fulan yang bakal disunting oleh si Fulan. Hati ni rasa tertarik-tarik nak tahu. Untungnya si empunya badan a.k.a akak senior yang bakal menamatkan zaman solo sebelum menamatkan pelajaran. Cemburu? Ada lah juga. Tapi bila tengok cermin..aishhh..aku baru setahun jagung..Sibuk pula nak fikir pasal tu..One day, seorang lagi kakak datang ke bilik. Niat di hati nak jemput aku dan kawan-kawan ke satu sesi pengisian rohani esok hari. Sambil-sambil duduk dalam taman syurga bolehlah buat usrah katanya. Maaf kak. Hari tu semangat berkobar-kobar nak pergi tapi hari Isnin banyak betul agenda yang mendatang. Bila belek-belek loker, baru sedar sesuatu. Banyak barang kena 'top up'.Maksudnya Ahad bukan hari berehat.Maaf sangat-sangat kak.Kenapa lah setiap kali ada niat baik, ada je halangan yang mendatang.Kecewa dengan diri sendiri.Yup.Sangat.Masa tengah borak-borak dengan akak ni,terkeluar satu cerita. Once again, hatiku dipagut rasa cemburu. Cemburu untuk benda baik rasanya tak ada masalah.

Source: Google

Kalaulah diberi peluang, aku lebih rela kahwin muda. Bukan apa. Banyak benda yang kita kena consider bila diri ni dah dilamun cinta.Banyak faedah tapi bila fikir balik.Diri ni belum cukup bersedia.Diri masiih terumbang-ambing.Macam mana nak jadi isteri solehah,macam mana nak urus hal rumah tangga kalau diri sendiri pun belum terurus?Banyak lagi kena fikir.Dia pun dah hampir 10 hari tak ada khabar berita.Last message was sent on 11 of April 2012. Hari earthquake kat Acheh.Then few days after that, line sentiasa tak okay. Hati aku yang tak berapa nak okay ni hanya mampu bersabar. Lepas balik BIG aku try contact balik tapi tak ada yang angkat. Yang ada pun call waiting. And now, nombor tu off. Aku rasa aku tahu apa jadi. MESTI HANDPHONE DIA KENA KEBAS UNTUK KALI YANG KEDUA!!!! pakcik ni kena belajar simpan barang elok-elok kot..He will be going back to Malaysia on 29..Tu yang dia bagitau..Next week exam tapi orang tu tak ada khabar langsung. Hari tu dia exam, siap minta tolong lagi tapi bila tiba turn aku, tak boleh nak contact pula..Sedihnya..Susah juga jauh-jauh ni..Next week ada dua paper kena get ready..Seriously,mentally and physically I am not ready. Sebab? Ada banyak sebab. Aku sentiasa blur sekarang ni. I don't know why but I really hope that I can change it to something better perhaps? Waiting for a better day, tu je.Kalau ada pintu suka hati macam Doraemon tu,sekarang juga aku pergi Cairo =='

I miss home.Tak boleh nak fikir benda lain selain daripada balik rumah.Nak jumpa mak.Nak jumpa ayah.Nak gaduh-gaduh manja dengan adik-adik.Nak dok rumah 24 jam tapi lama lagi nak cuti.Rindu dengan si kecik Ikram.Semua lah :(

Mak, pak..enol..izah..rindu...and you Dr.Khairil..you're missed :'(

#tak stabil#

sadaqallahulazim.

2 comments:

  1. Assalamualaikum....
    hmm...yup nmpak sgt anda tidak stabil disitu..hehe...
    kmk pn tgh sunburn..x) hee
    pdhl kmk ng insan yg ssh nk sunburn..but since i get it, its really hard to recover back..take much time...huhu...agk bersedih tp sunburn itu sbg bukti ke hyperaktifan kita menjalani aktiviti..hehe...
    sebut sal kawen..hmm..its really hard to say...tp..try to discuss ngn family...sbb ms2 tdkt tk ktk salu cta sal kawen...jatuh hukum harus lak..heheh...=)...
    yup sometimes really jeles ngn org yg dh berumah tangga...
    insyaALLAH masa utk kita pn akn tiba jwk...tp plu igt..kwl perasaan n kntrol jiwa...SPAQA igt...make a good decission dear^_____^..just be cool n happy always..enjoy the single life since we can..hoho..cm mrapu jk kmk...hmm..oraits...
    wALLAHu a'lam^___^

    ReplyDelete
  2. hehe...yup..sgt teruk..sakit bdn kmk..even nk mandik pun pedih..stakat tok paling teruk lah..lack of confidence da kmk tok..kmk salu crita psl kawen ka?x prasan juak sbb rasanya da lamak x update blog..maaf mun da khilaf sbb bila manusia dikawal oleh emosi,main taip jak..terima kasih utk peringatan ktk..kadang2 apa yg jd dpn mata molah kta byk bfikir..thanks anyway..well,family wont allow it..byk benda knak consider sblum apa2..dirik pun blom sedia..impossible utk masa tdekat..wallahualam..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...