13 March 2012

Tinggal 5 hari lagi sebelum PBS

Bismillah.

Malam tadi, I made up my mind to stay up.Tengah pening pasal PBS minggu depan.Budak-budak IPG tahu lah kot PBS tu apa. Pengalaman Berasaskan Sekolah atau dalam bahasa Mat Salleh nya, School Based Experience. Yang penting,bukan praktikum sebab aku belum layak untuk mengajar sebab masih dalam proses belajar.

Pengalaman pertama selalunya jadi pengalaman paling berharga.Yang penting,pengalaman pertama selalunya jadi sesuatu yang paling kita ingat sepanjang hayat kita.Betul tak?Contoh,kalau kita tanya mak ayah kita,macam mana perasaan diorang masa first time dapat anak.Aku yakin sangat-sangat diorang excited.Tak caya?Cuba tanya.hehe. Sekarang ni, aku rasa tak sabar,nervous,seram sejuk,takut,teruja,happy,excited and etc.Macam-macam adaaaaa.Malam tadi kena tebalkan muka tanya senior macam mana diorang buat sebab tak ada contoh khusus dari pensyarah.

Sumber : Google
This is very significant..Do you agree with me?

Tak ada lah tebalkan muka tapi kena bertindak secara proaktif. Malu bertanya sesat jalan,tak gitu?hehe.The most important thing is, never plagiarize one's work.You can refer to it but never copy the whole thing.Alhamdulillah.Baru tahu macam mana nak buat.At least I have a picture of it.Semalam,hari ni,esok digunakan sepenuhnya untuk assignment.Means that,it's not really a holiday for me.A lot to prepare and a lot to be submitted after this holiday.What to do?Life as a student so bear with it.Apa-apa pun,thanks a bunch to Agnes for her act of kindness.Nasib baik ada tempat nak tanya.

Sekolah pertama yang aku pilih adalah sekolah lama aku. InsyaAllah, kalau ada gambar, I will share them here. Second semester will be at different school. Dah pilih sekolah dah pun. Tak tahu pihak sekolah tu dah approve ke belum tapi minta-minta tak ada masalah lah. AMIN. hehe.

sadaqallahulazim

2 comments:

  1. selamat berPBS, sis !! sure best dapat pergi sekolah lamak. :)

    ReplyDelete
  2. hahaha...I hope so,sis..nervous!!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...