31 March 2012

One night of loneliness + happiness + dizziness + whatsoeverness

Bismillah.

It's been a few days that I didn't share anything here. Sorry. There are a lot of tasks need to be submitted within these few weeks.I am now a walking zombie. Nagging due to assignment is a normal thing to be heard. Well, life as a student. It can't be doubted. hehe. Done with my School-Based Experience. Done with my Child Development presentation. Done with my poster presentation on the short story "Mariah" by Che Husna Azhari. Done with my essay writing on Philosophy and Education in Malaysia. phewww. Within one week and I managed to complete everything. Sometimes, I whisper to myself, "lecturer ingat aku ni mesin ke?" haha. okay, that was just a joke. Seriously, I was very tired. Lack of sleep for few nights but ALHAMDULILLAH. It's over but still, Literature portfolio needs to be submitted on Monday, Child Development report and the SBE report on this coming Friday. Again! Good news,good and positive comments are given for my group's poster. One night of hardwork. Hey, it's a confession. We did it in one night time. That was pretty awesome I think. Haha. I learnt how to use Adobe Photoshop and I ended up with nothing instead of migraine. Only three softwares have been used which are Photoscape,Picasa and Paint. Limited ICT skills by the way :3

Okay,enough with assignment.


Sumber: Google

Next, kinda 'tak terurus' these few weeks. Aku yang tersangat banyak kerja dan sibuk and him yang 24 hours of busy-ness (okay,is there such word in Oxford?I bet none =.=') Aih Celcom. Please be nice to all of us. Honestly, aku makan hati. Susah betul nak contact. Asal lepas pukul 12, I will try to call. Alhamdulillah lah kalau dia boleh sembang panjang. Kalau tak, akan jadi macam ni,

"Hello..syg kt ne?"

"Hello..buat assignment je ni syg..Da makan x?"

"Sekarang kat Msia dah masuk pukul 12 malam.Dah makan lepas Maghrib tadi dah."

and bla bla bla..tiba-tiba tuuuuttt tuuutttt tuuutttt...call again and again tapi masuk voicemail.WHAT DAA!!

Text pulak.

"Kenapa tadi tu?"

"Line xde lah"

Eii..Tension aku. Betul lah kan. Tahap kesabaran manusia memang berbeza-beza. Maaflah. Aku ni kadang-kadang cepat hot. Garang lah katakan. Ahahaha (ketawa sarkastik). Another situation is, like this..

Di waktu tirai malam sudah berlabuh menampakkan sang bintang di dada langit.

"Hello?Syg kt ne?" (kat tepi-tepi ada bunyi macam-macam..kereta,muzik ala-ala di pasaraya Giant,orang dsb)

"Kat luar ni syg..Jap eh..Nak bayar barang..Tak lama lagi ada program..Nanti orang call balik eh,"

Sampai pagi esok lah dia takkan call. Text lagi bagitau, "syg,org ada program hari ni.jgn lupa makan ye.tc.love you"

Tak ada masa free ke?Takkan 24 jam program, kelas, assignment? Busy mengalahkan menteri. Bosan betul :(
Aku marah ni. Marah. Marah. Hem. 

Ayah tak sihat sangat. Umur bila dah mencecah 50an memang macam tu. Doa aku, mudah-mudahahan kaki ayah pulih. Pernah dengar goitre? Kaki ayah bengkak. Susah juga nak drive. Lagi pun, kat rumah tak ada orang. Bila dengar mak bagitahu tadi, risau pula. Dah lah semua duduk jauh. Nak buat macam mana. Tiba-tiba rasa nak balik rumah :(

p/s: okeh, mood aku tak betul sangat hari ni.angin hujung bulan kot.Earth Hour tak lama lagi.Jom! Let us join the Earth Hour for the sake of Mother Earth.bye.nak sambung kerja.

sadaqallahulazim.

4 comments:

  1. memang garang!!hahaha...sabar yer moga ayah awak cepat sembuh..

    ReplyDelete
  2. eiiiii...haha...cuba tolong puji ke..sejuk sket..haha :P

    ReplyDelete
  3. ok lah,eeee lembutnya,x kira garang lgi tu..hahahaha

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...