14 March 2012

manusia durjana yang kejam pada kanak-kanak

Bismillah.

Dunia moden yang adakalanya sama seperti zaman jahiliyah.Kita sibuk cakap itu ini,kita bangga mengaku yang kita ni bertamadun tapi sebenarnya ada lagi yang tak bertamadun.Kenapa eh?Sebab,kalau manusia yang ada tamadun,dia takkan bunuh orang lain,dia takkan jual orang lain,dia takkan bakar orang lain hidup-hidup.Otak,akal ada di kepala tapi aku rasa orang macam ni letak otak dan akal dia di kaki.Dulu,kes Nurin Jazlin,Sharlini,entah apa lagi nama yang jadi mangsa manusia kejam ni.Baru-baru ni,satu Malaysia heboh dengan tragedi Allahyarhamah Nurul Nadirah yang rentung. Baru 5 tahun tapi betullah kan, Allah lebih sayangkan arwah. Kita tak tahu apa yang keluarga dia lalui. 

 
Sumber : Google

Ya Allah. Kejam sangat-sangat manusia zaman sekarang. Tak tahu lah apa dah jadi. Sebak dengar. Kenapa lah kanak-kanak yang tak berdosa tu jadi mangsa? Aku rasa masa umur 5 tahun tu lah masa aku tak fikir apa-apa.Aku main je dengan kawan-kawan. Pergi tadika. Main main dan main. It was a wonderful moment. You will never care about what people think as long as you can do things that you want to do. Life with less rules. But still, you have to obey your parents.Sebagai seorang manusia yang cukup suka akan kanak-kanak dan bayi,I just wanna say that I hate these group people. It is insanity instead of humanity. Aku rasa lepas ni aku kena join UNICEF la untuk bela nasib kanak-kanak ni..*semangat semangat..hehe*

p/s: Al-Fatihah buat adik Nurul Nadirah.Semoga rohnya dicucuri rahmat.Amin ya Rabbal Alamin.

sadaqallahulazim.

2 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...