15 March 2012

Mahar Cinta - The Rainbow Al-Quran

Bismillah.

Cuba tengok ni..

My apology to the owner of the photos below..and thanks too..hehe
Maaf dan terima kasih kepada pemilik gambar sebab saya share gambar ni.
 

 

quran5 
Sumber : CLICK HERE

Aku rasa ramai yang dah tahu.Most of us knew about this.Aku baru je tahu.Sebab baru discover kemunculan Al-Quran macam ni di Facebook these few days.I was late actually.I have tried to search for it.There are few sites where you can place your order but the deadline is yesterday by 12 midnight.Sedihnya.I do have mine but I'd like to have it. Kalau boleh,niat aku nak beli yang ada terjemahan sekali sebab harga dia okay.Reasonable.Kalau nak bawa travel senang je masuk beg. Saiz pun comel,warna yang pelbagai.Hari tu ada jumpa Al-Quran dan terjemahan di MPH tapi duit tak cukup. Lagipun, harga boleh tahan. Bila cek fulus, adei terpaksa membatalkan niat suci aku tu. Hehe. Ingatkan nak simpan satu di dorm. Satu lagi, boleh bawa travel. Time ada duit ni stok dah habis pula. Hoho. Ada sesiapa boleh tolong tak? Nak minta tolong Encik Fudhail, susah juga. Orang tu busy memanjang. Kalau nak contact kena tunggu lepas pukul 12 malam. Lagipun, kat Mesir, aku tak rasa ada Al-Quran yang ada terjemahan dalam Bahasa Melayu. Tak tahu pula. 

Tapi ingat! Jangan salah niat pula sebab kalau setakat Al-Quran je cantik tapi kita langsung tak memahami dan tak mengaplikasi intipati kalam Allah ni tak guna juga.Betul tak?

Nak berangan jap boleh tak? Kalaulah suatu hari nanti, Al-Quran macam ni jadi mahar mesti best kan? Syiokkk nya. hehehehe. Gurau je. wink wink wink. keh keh keh. *senyum sendiri* - okay,tolong jangan menyampah. haha.

sadaqallahulazim.

2 comments:

  1. yA Allah..cantiknyer,mana nk dapat ek??betul-betul nk ni..hehe

    ReplyDelete
  2. no idea..huhu..nk beli tp xtau nk beli kt ne :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...