01 March 2012

Happy Birthday AYAH ! :)

Bismillah.

Today is a blessing. Yes. It's a blessing from ALLAH SWT. He is my hero. He is my boss. He is my one and only. He's my everything. Without him, I may not be around. I might not writing here, telling stories. Without him, a girl named Erma Nazillah might not be born. Who is he? He's the greatest father of all. Dia ayah saya. Hehe. Ayah saya dilahirkan pada 1 Mac 1957. Pergh. Skema gilerrr ayat aku. hehe. Congak congak dan congak, ayah aku dah 55 tahun bernafas di atas bumi ALLAH. Alhamdulillah. Aku doakan agar segala urusan hidup ayah aku dipermudahkan, aku doakan agar dia sentiasa mendapat rahmat dari ALLAH SWT, dikurniakan kesihatan yang berpanjangan dan umur yang panjang, aku doakan agar anak-anak ayah(termasuk aku) sentiasa mengingati kedua orang tua, aku doakan agar ayah aku sentiasa gembira, tak stress lepas balik ofis dan sebagainya. Aku doakan agar hidup ayah diberkati ALLAH dunia dan akhirat. Aku doakan kebahagiaan ayah dan mak aku sampai bila-bila. Dan tak lupa juga, aku doakan agar ayah dapat menantu yang baik-baik, menantu bakal doktor pun okay juga.. dan semoga suatu hari nanti dikurniakan cucu-cucu yang comel-comel belaka macam anak-anak ayah. Lagi-lagi anak ayah yang sulung tu (wakakaka...jangan marah..senda malam..jangan marah haaa :P )

jujur..aku tak tahu nak pilih apa cuma hari tu ada tanya ayah dia suka wallet yang macam mana. aku guna duit sendiri tau beli birthday present ni..necktie dengan wallet Alain Delon..Mahal murah tolak tepi yang penting ikhlas..Pemberian aku tak setimpal dengan jasa seorang ayah yang dah menjaga mendidik aku dari kecik..sob sob :')

tapi yang aku geram, adik aku almost pecah rahsia pasal birthday present ni..aaaa...geram...haha..balik cuti ni aku 'ketuk-ketuk' si kecik tu..nasib baik mak aku pandai cover..adik laki punya idea lagi gila..haha..

p/s : pagi tadi, kawan on radio. Layan Hitz FM sebelum turun kelas sambil atur tudung. And there was this fellow calling and asking the DJ, "is it true that today is Justin Bieber's birthday?". And the DJ said "YES!". Haha. Nak tergelak. Birthday ayah sama dengan birthday Justin Bieber. Maaflah. Aku tak minat pun tapi roommate aku yang tersayang adalah die-hard fan of Justin Bieber. haha. Tak boleh kutuk Justin Bieber depan dia. Kalau berani, buatlah. hehe.

SELAMAT HARI JADI,PAK..SAYANG APAK :)

sadaqallahulazim


3 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...