24 March 2012

diriku mu'allimah..saya bangga jadi guru..hehe

Bismillah. 

It's been two days that I didn't share anything here.Maaf sangat-sangat.Ada tugas yang lebih penting untuk diselesaikan. Syukur ke hadrat Allah SWT sebab aku dah berjaya menghabiskan fasa pertama PBS atau Pengalaman Berasaskan Sekolah. Untuk fasa pertama ni, aku pilih sekolah lama aku sebab bagi aku biarlah di situ aku mengutip ilmu terlebih dahulu. Cuma agak sedih sedikit sebab tak ramai cikgu yang mengajar aku dulu ada di sekolah tu. Ada tu ada cuma seorang. Yang lain semua dah pindah. Ada yang kenal aku sebab adik-adik aku. Apa-apa pun, ALHAMDULILLAH. 

On the first day, I was greeted by the school's headmaster and the rain.Haha.Hujan lebat sangat-sangat di hari pertama.Masa tu,aku dan kawan aku diarah oleh PK1 untuk join perhimpunan.Sumpah segan.Haha.Tapi pergi je lah.Tak tahu nak cerita macam mana sebab ada banyak sangat yang nak dikongsikan.Banyak ilmu yang aku kutip,banyak benda yang dikongsikan oleh para cikgu yang ada,banyak benda yang aku perhatikan,banyak benda yang aku pelajari.Pengalaman paling berharga adalah bila aku diberi peluang masuk kelas tahun 4 untuk mengendalikan satu aktiviti.It was an activity planned by my group for our assignment.Alhamdulillah,aku rasa tak sia-sia usaha aku rancang segalanya,buat persiapan and even spent some amount of money for the materials.Untuk PBS pertama ni,aku dan kawan aku kena duduk di makmal komputer sebab tak ada ruang di bilik guru.Hehe.Tak apa.Sekurang-kurangnya,ada air cond.keh keh keh

I guess a picture worth a thousand words.Tapi aku ada banyak gambar.Haha.I will share some of the photos that I took.Snap here and there.Budak-budak memang suka bergambar.hehe.

hot dog booklet making

yang ni memang nakal tapi dengar kata

a group of students that i interviewed..hadini,fahmi,hafiz,misya,dayang..
si fahmi tu anak buah aku..hehe

terima kasih 4 Hijau..ni kelas budak pandai jadi tak ada masalah sangat..hehe

last day of PBS,datang sorang budak perempuan,
murid : cikgu cikgu..
me : ye?
murid: ni hadiah untuk cikgu (sambil senyum)
auwww..so sweet of you sayang..terima kasih..

see..I got sweets..haha..bermakna kot :)

Ada orang tu pesan, "nanti masa PBS jangan pandai-pandai bagi nombor hp dekat cikgu lelaki kat situ," and I was like =.=' aku datang sekolah nak kutip ilmu bukan nak berkenalan tak tentu pasal..adei..ada ustaz kirim salam kot.haha.entah apa-apa..maaf ustaz.saya dah berpunya.Encik Fudhail dah bagi warning.haha..adei..tu gurau je.banyak lagi benda kena buat selain benda tak ada faedah macam tu.

sejujurnya aku seronok sangat-sangat.yang penting kerja aku siap dalam masa lima hari tu.terima kasih banyak-banyak kepada pengurusan sekolah dan murid-murid SK.Kampung Jepak.

sadaqallahulazim.





No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...