09 January 2012

"Pointer game" - Final exam 2011..Finally..fuhh

Bismillah.

It the ninth day of January 2012 and it's the first time of receiving exam's result in pointer form. Haha. Let me tell you something. It's not easy to be a teacher, it's not easy to be a TESL student and it is not easy to get 4 flat! Hehe. Untuk course lain aku tak tahu macam mana. Terpulang pada diri si pelajar tu sendiri. Bagi aku, my personal opinion, bukan senang nak score. Ingat nak jadi cikgu senang ke? Banyak benda kena belajar. Bukan setakat major subject je tapi lebih dari tu. Tadi dan sebelum sebelum ni, aku ada dengar juga komen dari kawan-kawan yang berada dalam bidang yang berbeza dengan aku. Senangnya diorang dapat 4 flat. Nak tahu komen diorang apa? Sebab, benda yang diorang belajar tu facts. Kalau tu jawapan dia maka itulah jawapan dia. Sejauh mana kebenarannya, wallahualam sebab aku pun tak tahu. Correct me if I am wrong. Betulkan aku kalau apa yang aku taip ni salah. Betulkan kalau persepsi aku salah ok? Tak semua yang aku cakap tu betul, ye tak? Hehe.

Wahhh...Happy betul budak ni..
Source : Google

I just received my slip today. Pointer aku? Wahhh. Agak kuciwa and sedikit sedih. Maaf lah. I'm not a brilliant student. Means that, I'm not good enough. Haha. Aku tengok slip aku tadi, rata-rata subjek A-,B+,B,B-. Ada satu je C+. Itu pun subjek minor masa semester 1. Tu semua gara-gara assignment sebab tu kali pertama aku buat assignment dan aku betul-betul blank and lost. Jadi, result pun cukup-cukup makan je. Haha. Lesson learnt. Tapi macam ada something wrong je bila tengok ada 1 subjek dapat C. Wahaha. Serious, aku agak kecewa tapi tu lah. Hoho. Satu je C and it spoiled the whole thing :(

Pointer aku? 3.32..Ada banyak lagi kena improve.Belum cukup baik. Walaupun top 10, tapi aku belum cukup puas hati. Patutnya kita ni bersyukur, ye tak? Tapi, saja je nak cabar diri. Currently waiting for my MUET result. Ntah band berapa. Hoho. Hari tu, Encik Fudhail rasanya ada cakap, "Jom lawan pointer siapa lagi tinggi,". Sorry sayang. I'm not as good as you. Wuwuwuwu. Aku tengah bersedih ni. Sikit lah

Sedih... :(

sadaqallahulazim.

3 comments:

  1. congrats,sis!! u've done ur best. no worries. still got time to improve ourselves. it's going to be my turn this year. hohoho.. extremely nervous.

    ReplyDelete
  2. tahniah! tingkatkan usaha lagi. semoga berjaya :) terbaik, . moga meningkat sem yg setrusnya... free2, jmput singgah blog, jmput bc entri HUKUM MANDATORI??

    ReplyDelete
  3. cik ina : hahaha...thanks sis..ur turn will be next year..

    encik raziq : thanks!!sy dh bace entry awk..hehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...