14 January 2012

Perbualan antara Cikgu E & Dr.K

Bismillah.

Hujan dan hujan lagi. Sini dah dekat pukul 6.Sana baru pukul 11 lebih macam tu kot. Encik Fudhail cuti hari ni. Apa yang aku tahu, Cairo sama dengan negeri-negeri belah utara dan pantai timur kat Malaysia. Jumaat dan Ahad dikira sebagai hujung minggu. Dah 2 minggu dia exam sampai lupa kat bini. Kesian tak kat aku? Muahaha -.-* Nak cerita sikit pasal life hari ni. 

Al-kisahnya bermula bila aku kebosanan di bilik lepas siap kemas katil, basuh baju, sidai baju, sapu-sapu semua tu. (cehh..macam tunjuk rajin kat korang je kan). Ambik handphone,tekan butang hijau,call. Panggilan pertama, toink toink, tak dijawab. Panggilan kedua,

Dr.K : hello? (suara bangun tidur)

Aku rasa nak tergelak sebenarnya.Masa aku call tu,pukul 9 pagi waktu Malaysia, pukul 3 pagi waktu Mesir. Muahaha. Kejamnya aku,sebab kacau tidur orang. Sorry sayang. Lepas tu, borak-borak. Nasib baik dia tak mamai. Tak lama mana pun. Tak sampai hati nak kacau tidur orang. Bila dah pukul 3 petang waktu Malaysia, datang text message dari dia. Bosan sangat-sangat lepas habis baca notes Literature. Entah masuk entah tidak,aku pun tak tahu. Hehe. And it goes like this...

Dr. K : pening...

Cikgu E : knp?

Dr.K : xtaula..

Cikgu E : dah mandi? (mcm tak ada benda lain dah nak tanya..haha)

Dr.K : dah,baru lepas je..

Cikgu E : dah breakfast ke?

Dr.K : blom lg..jap lg lah..nak beli jauh

Cikgu E : tu kot yang pening.org pun baru lepas makan.

and bla bla bla bla..faham-faham je lah..bila dah mesej, mukadimah nya lebih kurang macam tu la kan. It's just one of the ways to show your concern towards one another..haha..and lepas tu,aku buka topik lain

Source : Google

Cikgu E : syg,ada studi titas x?

Dr.K : ape 2?

Cikgu E : erk..xtau ke?xpe2..tnye je

Dr.K : penuh die ape?

Cikgu E : tamadun islam dan tamadun asia..lupe..medic xde kot (punya lah panjang aku nak taip semua tu)

Dr.K : ada..tp subject tmbhan yg tamadun islam

Cikgu E : bm ke bi?

Dr.K : bm..org xda lg subject 2..knp

Cikgu E : 2 jam seminggu je subjek tu.pasal child development ad?

Dr.K : ada tp x sepenuhnya..cmpur2..ada?

Cikgu E : ad..paper wajib..ad kaitan ngan bio kot =.= (buat ikon annoyed)

Dr.K : haha..oke ape 2 ( whatttt???dia cakap OKAY?)

Cikgu E : awk ok la.sy mane minat =.= (sekali lagi..buat muka annoyed)

Dr.K : awak blajar la..baru minat ( ngaaaa...dah skema dah..bersaya awak pulak dah)

Cikgu E : aaaaaa...agak2 klu syg kne bg literature cmne?

Dr.K : =.=' 

hahahaha.giliran dia pulak buat ikon 'annoyed'. dia tahu aku tak minat benda macam tu tapi dia siap gelakkan aku..adei..aku kenakan dia balik lah..tindakan bijak gitu..hehe..tak ada apa-apa sebenarnya cuma nak berkongsi cerita aku yang tak seberapa.kadang-kadang kan, bila fikir balik, kalau kita nak jalinkan hubungan dengan sesiapa,minat,kesukaan kita tak semestinya sama. What we like may be different from what they like yet we are still friends.Good friends. Their interests or passions may not be the same like us. He is interested in Science. She is interested in music. Me? You? We love language. We love sports or whatever it is. They are good in their own way, we are good in our own way too. Kenapa boleh berkawan? Kenapa boleh terjalinnya hubungan? It's what we called acceptance. Accept them for who they are not how they look like. Kita saling melengkapi. Tak gitu? Hehe

sadaqallahulazim



4 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...