30 December 2011

Semoga selamat tiba ke destinasi.

Bismillah.

Masih tekun menyiapkan novel. Alhamdulillah. Dah masuk bab kelima. InsyaAllah akan diteruskan hingga bab keenam kalau aku mampu tahan mata malam ni. Mengantuk sikit tapi bila dah baring, idea muncul tiba-tiba. Bila nak lelap, tangan gatal nak menaip pulak. Macam-macam yang aku fikirkan. Entah lah. Hehe. Satu je yang aku nak sebut. Alhamdulillah. Syukur ke hadrat Allah SWT kerana telah mengurniakan bakat yang aku tak pernah mintak. Dia Maha Mengetahui. Dia tahu apa yang terbaik buat hambaNya. Bila kita suka buat sesuatu, kita selalu tak sedar yang kita akan istiqamah dalam perbuatan kita kan? Kalau benda yang kita lakukan tu mendatangkan hasil dan ada faedah, rasanya tak salah kalau kita teruskan. 

Mungkin mukadimah aku tak ada kaitan dengan tajuk besar. Hehe. Saja je nak merepek malam ni. Ucapan "Semoga selamat tiba ke destinasi" tu ditujukan khas buat dia yang nun jauh di sana. Esok, Encik Fudhail balik Egypt. Apa yang aku tahu, Al-Azhar tengah exam sekarang ni. Correct me if I'm wrong. Apa-apa pun, aku doakan yang terbaik buat dia. Selamat menjawab exam, sayang. 

Source : Google

Jauh kan? Long distance relationship. Yup. I prefer something like this. At least, aku tak perlu keluar berdua dengan dia. I don't need a date or whatever it is. Have faith in each other will be more than enough. Orang boleh kata macam-macam. Yang penting, we know how to handle a relationship. We know who we are. Aiseh. Bermadah cinta pulak. Maaf. Terjiwang kejap sebab baru je tengok filem Ombak Rindu. Hehe

Minggu depan, kehidupan baru bakal bermula. Kehidupan sebagai pelajar Program Ijazah Sarjana Muda Pendidikan (TESL). Wohoo. Cepat betul masa berlalu. Tak sangka yang aku akan melangkah ke degree year. Less than one month, I'm going to say bye bye to my teenage years. There will be no more 'teen' at the back of my age. 20 years old. Sounds great. Almost two decades of living on the land of God. Tahun Masihi 2012 bakal menjelma. We tend to say "tahun baru azam baru". But, do we really apply the saying in our real life? Think think.

Ok lah. Nak sambung. Hujan pulak malam ni.Tak pe.Hujan rahmat.

sadaqallahulazim.

2 comments:

  1. moga dipermudahakn. inshaallah. free2, jmput singgah blog, PUTUS CINTA :)

    ReplyDelete
  2. syukran inche raziq..erk,blog putus cinta?

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...