04 December 2011

kita taksub sangat dengan dunia hiburan

Bismillah.

Aku suka guna kata ganti nama 'kita' dalam post aku.In English,we called it pronoun.See,I just used the word 'we'.Kenapa eh?Sebab aku tak terkecuali daripada buat perkara yang sama.Ntah lah.Aku cuti dah masuk berapa minggu pun aku tak pasti.Masa cuti ni aku ter'observe' something.Aku klik sana sini channel kat Astro,aku tak jumpa benda lain.Rancangan realiti tv je yang bersepah sana sini.Mostly,orang Melayu lah.Bukan nak kutuk ke apa.Mungkin pendapat aku ni boleh diterima.PerhapsKita taksub sangat dengan dunia hiburan.


Thanks Google

Semua sibuk mengundi sape yang diorang rasa bagus.Semua sibuk post kat entry blog,wall fb ke apa pasal rancangan yang diorang tengok.Semua sibuk angkut banner sokong itu ini.Semua sibuk kutuk itu ini bila pengkritik cakap benda yang tak memuaskan.Semua duk maki hamun bila orang yang diorang rasa layak terkeluar tapi yang stay dalam rancangan tu ntah pape.Bila ada konsert ke apa,contoh konsert Jom Heboh,yang datang mostly orang Melayu,orang Islam.Rancangan kat tv gosip itu ini,orang Melayu juga.Kadang-kadang,kita tak sedar yang kita leka sangat dengan benda macam ni.Jangan salahkan industri seni tapi salah tu datang dari kita sendiri.Kita yang leka.Bila lah kita nak sedar kan?Ntahlah.Huhu.

sadaqallahulazim

2 comments:

  1. nice netry.. mnyedarkan.. aku juga kekadang taksub..hmm.. free2, jmput dtg blog.. jmput bc JIKA dan MANIS :)

    ReplyDelete
  2. thanks..ok,akan ke sana dgn kadar yg segera..hehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...