04 November 2011

Terima Kasih Mr or Miss Unknown..Maybe Mrs..hehe

Bismillah.

Baru baca komen seorang hamba Allah..Komen berbunyi begini :)

nak komen sket boleh tak hehehe...mmg la dik dah elok menutup aurat pada tubuh tp knpa nak buka aurat pd suara pulak kan..kalo penyanyi yg mmg x pakai tudung tu mmg la org tak kisah sbb dia dh mmg mcmtu..erm..org x heran..setahu sya main alat2 muzik yg bertali juga x boleh like gitar n piano..jd muslimah yg sejati bkn hnya menutup tubuh semata2 tp byk nk kena jg..kalo dah masuk dunia artis mcm2 dosa blh trjebak..bukan pasal tudung semata2..awak rasa tak berdosa ker? kalo rasa tak xpe la kot hehehe..tp kita ada Al Quran sbg panduan yg paling tepat, yg takkan lapuk dek zaman..kalo haram maka haram la..tak payah nak ikut trend sgt!~~ sorry kalo terkasar bahasa or trlbh kata2..assalammualaikum..

Terima kasih untuk komen tu.Jangan risau.Tak ambik hati pun.Sama2 berfikir.Apa yg kurang kita tambah.Apa yang salah kita tegur.Tu cara saya.Komen ni hamba Allah ni post untuk entry sebelum ni.Kita ada pendapat kita sendiri tapi kalau masuk bab agama,tu kita kena refer kepada Al-Quran dan hadis lah.Macam mana sekali pun,dua tu sumber utama.Saya pun tak nak cakap lebih-lebih kalau dah masuk bab agama sebab saya bukan cerdik pandai dalam bab tu. Masih ada yg perlu diperbaiki.Untuk Anonymous berkenaan,ini tak ada kaitan dengan trend tapi orang-orang di sekeliling kita.Tapi pape pon,terima kasih untuk komen anda :)

sadaqallahulazim


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...