03 November 2011

Salah ke gadis bertudung menyanyi?

Bismillah.

It's very cloudy outside and I'm not going anywhere.Kinda lazy to revise so I decided to watch Youtube.Terasa nak watch Najwa Latif.At first,I didn't know that she's a teenage girl,budak sekolah 'cause I thought she's 20 something.Dah lama dah aku dengar pasal dia just aku kurang tahu dia siapa.My Godness,she is so talented.Seriously, aku pernah ada niat nak belajar main gitar cuma minat tu belum sampai 10%..haha..tunggu lah..keyboard kat rumah berhabuk kot sebab ayah je yg reti main..adik-beradik aku pun tak reti..ada plan nak attend class untuk belajar keyboard erm maybe piano cuma tu masih dalam perancangan.kalau aku ada free time bila dah masuk degree nanti,InsyaAllah.We'll see how it goes.

Okay,back to Najwa Latif.Malaysian style.Bila orang kita mula nak naik,mula nak mengorak langkah mula lah kutuk itu ini.Hello?Kau sape nak lebih2?Some even worst.Ada pulak cakap budak tu terrorist.Alahai.Aku tengok video di awal2 kemunculan Najwa on Youtube.Seriously,that girl is superb.She can sing very well and she can play the musical instrument very well.Kira cukup package la kan.One more,rupa pun ada.Hehe.Aku cakap ni bukan sebab aku bertudung ke apa.Cuma agak hairan dengan pengomen-pengomen yang tak bertauliah yang ada di sekitar kita.Watch out!They are invisible people but they are still there to 'watch' you.
Berminat nak follow blog Najwa?Bagi sape2 yg belum lah.Sila klik --- > sini :)

terima kasih Google :)

Aku cuma hairan,kenapa orang suka kritik whenever gadis bertudung menyanyi dan main gitar.Pernah dengar juga ustazah masa sekolah dulu cakap yang suara perempuan ni aurat.Jadi penyanyi-penyanyi yg sedia ada selama ni yang tak bertudung tu ape cite?Pelik kan orang kita?Suka nak condemn bangsa sendiri.Aku terfikir pulak,sampai bila nak kritik orang lain tapi diri sendiri ada progress ke?Ke habuk pun tadak?Hoho.Sorry,a lil bit of sarcasm here but I was just wondering why why and why.Or some cemburu tengok orang lain maju.It could be.Okay,saja nak merepek. :p

sadaqallahulazim

5 comments:

  1. nak komen sket boleh tak hehehe...mmg la dik dah elok menutup aurat pada tubuh tp knpa nak buka aurat pd suara pulak kan..kalo penyanyi yg mmg x pakai tudung tu mmg la org tak kisah sbb dia dh mmg mcmtu..erm..org x heran..setahu sya main alat2 muzik yg bertali juga x boleh like gitar n piano..jd muslimah yg sejati bkn hnya menutup tubuh semata2 tp byk nk kena jg..kalo dah masuk dunia artis mcm2 dosa blh trjebak..bukan pasal tudung semata2..awak rasa tak berdosa ker? kalo rasa tak xpe la kot hehehe..tp kita ada Al Quran sbg panduan yg paling tepat, yg takkan lapuk dek zaman..kalo haram maka haram la..tak payah nak ikut trend sgt!~~ sorry kalo terkasar bahasa or trlbh kata2..assalammualaikum..

    ReplyDelete
  2. wsalam anon..betul sgt ape yg awk ckp tu..bukan psl trend ke apa tp psl komen org..sy cuma pelik apa yg diorang ckp..knp nk terus kutuk mcm2?mungkin dh jd habit org kita..bila mula nk naik,terus tembak itu ini..pendapat sy tu je..aah,yg sy tahu pun alat muzik mcm gitar or benda2 yg dipetik tu x boleh.terima kasih utk tu..sy x ambik ati pun..pendapat masing2,sama2 bfikir..don't worry..xde yg kasar pun lah..klu sy salah betul kn eh :)

    ReplyDelete
  3. org sebenarnya bukan dengki ke apa..sbb kalo dengki cmner pun xkan blh effect apa2 pun pd artis tu..cuma mgkn silap dr segi bahasa ms meluahkan rasa..nsb baik msh ada org2 sekeliling yg ambil berat hal2 ni..sbb agak mmbimbangkan bila makin ramai jgk muslimah bertudung mnjd artis walaupun syukur jgk semakin ramai artis yg berhijrah untuk hdp lbh baik dr sblmnya..2 bnda yg berbeza sbb dr baik pd yg x baik dan dr x baik jd baik..jgn kita trikut2 dgn budaya barat..htr anak2 pegi kelas muzik sdgkan Nabi suruh ajar bnda lain..lg2 anak pompuan sbb yg tanggung dosa sama adalah si bapa..sian kan..mana nak tanggung dosa sndri pastu share dgn anak lg..sama2 kita fikirkan hehhehe..sya pun sekadar share apa yg sya tau jer :D

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...