11 November 2011

Pelembut hati & Pendinding Diri

Bismillah.

I just want to share.Aku dapat ni dari TV.Lepas tu aku ada baca sikit-sikit dari blog-blog orang dan website-website yang boleh dipercayai.Hehe.Hari ni hari Jumaat kan?Mungkin perkongsian ni boleh membantu.Tak banya xpe tapi sikit pun dah memadai.

Berkenaan dengan surah ni.Surah At-Thoha,ayat 1-5



Kenapa aku pilih 5 ayat ni?Sebelum ni aku pernah share pasal kisah seorang sahabat aku,M dengan abang die A.Pernah baca? Nah,klik ----> sini :)

Surah ni pernah diamalkan oleh Saidina Umar Al-Khattab.Tahu kan syaitan yang direjam pun takut bila khalifah kita ni lalu?Sebab surah yang Umar amalkan.Satu lagi bila Umar memeluk Islam,adik perempuan dia tengah baca surah ni sampai hati dia lembut.Subhanallah.It proves that surah ni boleh membantu kita dalam kehidupan seharian sebagai pelembut hati dan sebagai pendinding diri :)


sadaqallahulazim

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...