26 November 2011

gadis berduka dari Tanah Borneo

Bismillah.

Kenal novelis thriller Ramlee Awang Murshid?Siapa-siapa yang minat dia tu tahu je kot istilah lelaki berduka dari Tanah Rencong.Kali ni gadis berduka plak.Uncle Ramlee jgn mrh ye.Saya manipulate sikit istilah yang uncle buat.Hoho.

Aku dalam mode bersedih ni.Kegalauan,kerisauan n so on.Baru balik hospital.Adik beradik arwah nenek merangkap nenek aku la jugak was admitted.Admitted pergi mana?Masuk hospital lah.Petang tadi stroke.Doc cakap harapan tipis sebab dalam brain block.Hem.Aku tak ada nenek lagi dah.Tinggal dia and adik arwah nenek sorang lagi yang tinggal.Yang lain semua dah menghadap Ilahi.Ajal maut memang ketentuan Allah.Cuma,to be honest,I'm not ready with another 'farewell' from any of my family members.Bulan lepas,arwah pakcik dah tinggalkan kami sekeluarga.And now,we are asked to 'prepare'.There's no hope.I don't know what to say but seriously,I'm not ready for that.It's very obvious when it comes to the signs of death..Kalau siapa-siapa yang ada dengar ceramah tanda-tanda orang yang nak meninggal tu tahu lah macam mana.Tapi aku belum sedia.Ntah lah.Urusan Allah kita tak boleh nak jangka.Berserah je lah.Nasib baik musim cuti sekolah,para cikgu pun bercuti macam budak sekolah.Kira ok lah sebab cucu-cucu dia semua ada.Aku doakan yang terbaik untuk dia.Tadi,sebak plak bila tengok dia terbaring kat katil hospital.

Satu lagi yang buat aku susah hati..Encik Fudhail accident motosikal few days ago.Patah tangan.Belum kahwin dah 'dukung baby'.Baby simen plak tu.Ganasnye pakwe aku bawak motor tapi dia cakap orang tu langgar dari belakang.Kira dia selamat lah sebab bukan salah dia.Siapa lah tak risau kalau dah mengadu sakit bila tangan dah berdenyut-denyut.Alahai.Bakal doktor eksiden motosikal sampai patah tangan.Apa nak buat.Asam garam hidup.Hoho.Jaga diri ye syg.

tu je lah nak cakap.sadaqallahulazim.


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...