30 November 2011

cita-cita yang belum tercapai..bilakah??

Bismillah.

Esok-esok aku tak sure aku boleh online ke tak.Broadband ni mintak 'suap' dah.Paham2 je lah kalau dah hujung bulan.Muahahaha.Ni nak merepek sikit pasal cita-cita aku yang belum tercapai.Sebab,aku sendiri yang tak mula pape.Hem,bilakah?Ntah.Macam ni.Dulu masa kat sekolah,aku adalah seorang budak yang sangat suka menulis.Kalau bab karangan toksah cakap lah.Aku memang suka yang teramat sangat.Aku suka baca novel.Tak kisah lah kalau orang kutuk aku jiwang ke apa.Tapi yang penting aku suka sangat membaca.Tak kira novel ke apa.Newspaper ke blog orang ke,yang penting aku suka baca something.Gosip pun layan.Keh3.Kalau dalam kelas,kalau ada je cikgu bagi tugasan tulis cerpen ke apa,confirm aku buat.Memang semangat lah.Cuba kalau cikgu Add Maths yang bagi kerja rumah.Biology ke.Kambing bertelur pun aku takkan habiskan kerja tu.Haha.Teruknya.Adik-adik yang nak SPM tahun-tahun akan datang jangan ikut akak ye Sebab tu lah aku pilih jadi cikgu bahasa cuma yang aku tahu,bila dah posting nanti,tak semestinya kita akan ajar subjek major.Kalau sekolah tu bagi aku ajar Maths habis lah.Tapi kalau Maths sekolah rendah ok kot.Cita-cita nak jadi cikgu dah tercapai.Tapi ada satu yang aku belum buat.Mula pun tak walaupun niat tu memang ada.Usaha je belum.Aku nak tulis cerita.Aku nak tulis novel.Idea sendiri.Idea tu memang ada tapi kadang-kadang,aku selalu hilang fokus.Hehe.Setakat ni,kalau bab menulis,pencapaian aku tak hebat mana.Cerpen yang aku tulis zaman sekolah dulu dipilih masuk pertandingan ape ntah.Peringkat negeri Sarawak.Tapi takde rezeki.Takpe lah.Hehe.Pencapaian seterusnya blog ni kot.Haha.

Thanks Google. 

For next achievement,I've no idea.Would you like to help?I do have the ideas of writing a story but effort is not there.Seems like I was just building the castle in the air.Then,pupp!!The castle is gone.Hoho.Staring at the clock on the wall, "tick tock tick tock", staring at the screen and I ended up with nothing.Pfttt~ M-disease in me.What is M-disease?MALAS.How to combat the problem?It's within myself.May Allah bless me.AMIN!

sadaqallahulazim

2 comments:

  1. Amin.. semoga segala cita2 tercapai..

    http://nazira-mypersonallife.blogspot.com/

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...