11 October 2011

30 Days of Challenges(Day 20) - The meaning of your blog name :)

Bismillah.

This is a very simple question.Hehe.

Alkisahnya bermula begini.Aku memang berminat nak buat blog lama dulu tapi masa tu laptop xde sebab kena kongsi pc and line streamyx dgn adik2 kat rumah.Bila ada laptop sendiri,tercetus lah idea dan tercapai lah niat nak buat blog sendiri.Sebab apa eh?Sebab aku adalah seorang homosapien yang suka menulis dan merepek.Sebab tu lah aku pilih untuk jadi cikgu bahasa.Kalau jadi doktor,memang tak boleh kot.. *oppss..doktor? ;p*

Ada 2 nama untuk blog ni.Mula-mula dulu,aku letak nama "Hadiqatul Mukhlis".According to apa yang aku belajar,hadiqah maksud dia 'taman'.Kalau salah betulkan eh.Mukhlis maksudnya keikhlasan.Orang pernah tanya aku dulu,"erma,mukhlis tu pakwe ke?" banyak lah.haha.ntah pape.kenapa eh taman keikhlasan?sebab aku suka bila dua perkataan tu digabungkan.tapi kalau ikut grammar bahasa Arab,aku tak sure betul ke x.hentam je.



then aku decide tuka nama blog ni.Tuka pegi English.Hehe.orang buat macam2 dekat blog dia.Aku pun nak something different on my blog so I choose "UNEXPECTED ZONE"..kenapa unexpected?kadang2 orang tak perasan apa yg kita buat.orang tak nampak apa yg kita suka,apa yg kita tak suka,apa yg kita nak,apa yg kita nak.kadang2 ada benda yang kita kongsi akan buat orang lain happy.orang tak perasan semua tu.everything is unexpected.orang lain tak jangka apa yang boleh kita buat.So,tercetuslah idea "UNEXPECTED" kat situ.and why "ZONE"? Sebab blog kan ada dalam dunia maya.Kira blog aku ni zon tertentu yang ada dalam dunia maya.Hehe

So there it is,the history behind the name of my blog.

tu je lah nak cakap.sadaqallahulazim

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...