04 October 2011

30 Days of Challenges(Day 15) - Something you don't leave the house without :)

Bismillah.

It's Tuesday and it's the fifteenth day of 30 days of challenges.Alhamdulillah.Dah setengah daripada cabaran-cabaran yg ada.Erm.Dah lama tak balik rumah.Cuti Deepavali ni pun aku tak balik.Sob sob.Apa nak buat.Kena struggle untuk final exam.InsyaAllah boleh.

Something you don't leave the house without.Not just a thing but a few things.What are they?Let me explain to you.Benda ni bila aku nak keluar pegi mana2 or balik tempat studi.

1.Doa untuk seluruh ahli keluarga
Aku dah biasa duk jauh dari family.Sejak sekolah menengah.Sekarang pun jarang lekat kat rumah.Agak2 nya sampai aku dah kerja kot..Ntah2 sampai kahwin. :p .Banyak komitmen yg bakal ada di hari yang mendatang. Selangkah aku keluar dari rumah,macam2 boleh jadi.Tak ada apa yg aku boleh buat selain doa kpd Allah semoga seluruh ahli keluarga aku dirahmati dan diberkati oleh Allah.amin.

2.Handphone
Ni wajib ni.Tak boleh tinggal.Kalau tak ada boleh hancur dunia aku.Hehe.

3.Wallet (including my IC,atm cards,some amount of money,family photo)
Yang ni kalau tak ada leh kena tangkap.Ada yg kene cop PATI kang.kad bank wajib kalau tak ada tak makan lah aku.Duit tu aset penting.Hehe

4.Check-in slip(optional)
Yang ni kira bukti la sebab aku ni pelupa sikit.Kadang2 aku lupa seat aku mana.Tapi sekarang ni tak lah susah mana sebab kalau nak check-in boleh je guna IC.Ni kira langkah selamat.Hehe

5.Luggage(optional)
Baju2 semua kena angkut.Hehe

6.Laptop(optional)
Yang ni tengok tempat la jugak.Kalau aku rasa tak perlu,aku tak bawa.

7.Handbag
Beg sandang ni penting.Tapi aku bukannya jenis suka pakai beg-beg ladies gitu.Aku suka yang tali mencecah pinggang.Rasa santai je.Yang macam kaum2 ibu dan akak2 suka pakai tu aku kureng sikit.Hehe

7 important items/things.That's it.

sadaqallahulazim :)

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...