01 October 2011

30 Days of Challenges(Day 11) - Your dream wedding :)

Bismillah.

Aku terlambat sehari.Semalam penat sangat.Balik kelas tidur.Petang pergi latihan Malam Muzikal.Dgn dorm yg xda air.Aku pun dah x larat nak tahan mata lepas tu.Solution satu je.KETIDURAN! yay!

I'm going to talk about my dream wedding.Fuyooo.Tajuk yg mencabar la juga.Hehehe

Kahwin kalau boleh biarlah sekali seumur hidup dengan orang yang betul2 kita sayang dan kita yakin hidup kita akan bahagia dengan dia sampai akhir nafas kita.Pensyarah aku cakap,yang penting kena ada komitmen dalam perhubungan.Mungkin sekarang ni,orang kata aku merepek,angan2 mat jenin je nak rancang pasal kahwin.Tapi ni sekedar menyahut cabaran 30 days of challenges.Rasanya tak salah la kan?Hehe :)

Okay.My dream wedding.Aku tak pernah mengimpikan nak buat majlis dekat hotel2 besar.Buat majlis dekat ballroom. Buat majlis dekat taman ke padang pasir ke apa.Bagi aku home sweet home.Aku anak sulung.Biarlah majlis puteri sulung Encik Hamsani dan Puan Hadinah nanti kat rumah je.Rumah batu setingkat tepi jalan je.Rumah yang tak lah sebesar mana tapi cukuplah untuk keluarga aku.Alhamdulillah.Semua tu rezeki dari Allah berkat usaha ayah dan mak aku :)

Warna tema?Ni kena bincang dengan Encik Fudhail ni >.<

Aku suka purple.Tapi macam dah common la warna ni.Tak kira!Aku nak purple jg.Purple putih cantik sangat.Dengan baju family purple.Auwww~Sweet giler.

Baju nikah?Wakakaka *geli plak nak taip* Putih la.Putih lambang kesucian.Masa nikah ni kita nak tunjuk betapa sucinya suatu perkahwinan yang berlandaskan hukum syarak ni.Lagipun putih ni lambang betapa sucinya cinta di antara 2 pasangan yang membawa kepada perkahwinan.Eh,aku macam kaunselor perkahwinan la plak.Pape je lah ;p

Kalau aku yg kahwin,aku nak famili aku yg uruskan.Dari pelamin,bilik,masak semualah.Biarlah ahli keluarga aku yang uruskan.Pelamin dengan bilik pengantin cousin aku boleh buat.Yay!Save bajet dah.Tak percaya?

Nah.Amik ni.Tengok tengok.Ni masa cousin aku kahwin hujung tahun lepas.Pelamin ni dua pupu aku yg buat.Ala2 garden gitu.Tak cas pape.Barang semua barang dia.Bunga n bla bla.Kerusi je pinjam

Aku nak anak2 buah aku jadi flower girls.Hehehe.Mesti comel.Macam ni! 

dan macam ni :)
:)

aku nak ayah aku yg walikan aku.semestinya.InsyaAllah.

yang penting,
my dream wedding is all about my family and my husband to be.
siapakah orang yg bertuah itu?

saya nak orang ni :)
*gatal*

uwer..jgn marah haaaaa :)

tu je lah nak cakap.sadaqallahulazim :)

2 comments:

  1. nice wedding.. hope akak bleh attend nanti.. haha<--- tak malu..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...