22 September 2011

30 Days of Challenges(Day 3) - Your idea of the perfect first date :)

Bismillah.

Baru lepas buka puasa dan solat maghrib.Alhamdulillah.Hari ni dah 24 Syawal.Dah masuk 3 hari aku berpuasa.Sorang2.sob sob..Tapi xpa..Tak terasa sangat.Suka sangat buat benda last minute kan?Dah nak habis Syawal baru nak puasa.

Ok.The third day of 30 days of challenges.Alhamdulillah.I still have the chance to continue with my mission.May Allah bless us all.Hehehe

If you ask me,what is the best place to go or what is the best thing to do during your first date,my answer will be 'I DON'T KNOW'. Why?Because I really don't know.Aku tak pernah plan benda-benda macam ni.Bagi aku,benda macam ni unexpected.Kalau ye pun aku nak pergi,biarlah sang jejaka yang plan.Nak tengok dia gentleman ke tak.Tak gitu?Wakakaka.Encik Fudhail,what say you?Jangan marah ye dear.Ni sekadar menyahut cabaran Kak Sheeda yang comel. *bodek lok* :p


Okay.Aku sukakan ketenangan.Hehe.Kalau boleh aku nak first date aku dekat pantai.Walaupun aku trauma dengan pantai dan laut lepas kes kawan sekelas aku mati lemas depan mata aku masa Form 4 dulu.Igauan ngeri yang masih menari-nari di tubir mata aku.Chewah.Tapi betullah.Aku jadi takut dengan bunyi ombak.Sampai termimpi-mimpi.Moga arwah Arif dan Zaid dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman.Al-Fatihah.


Kenapa pantai?Pantai tu cantik.Ada pasir.Ada sang bayu yang bertiup.Hehe.Ada pokok2.Best lah.Sambil duduk2 boleh la borak2 dengan my date partner kan.Lagipun,pantai tak sesak dengan manusia macam shopping complex ke apa.Seronoknya kalau berdua.Phewitttt..Muahahaha..

Tak pun dekat tempat sejuk.Kat kawasan tanah tinggi ke.Sweetnya.Ala-ala Nora Elena dengan Seth.Serious.Aku belum ada kesempatan nak pergi Cameron Highland.Bayangkan.Sejuk.Pergi tengok bunga.Ambik gambar.Tengok ladang teh.Petik strawberi ke.Alahai.Sweetnya.Wahaha.Mimpi je aku ni.



aku rasa setakat tu je lah.Nak pergi mandi.Penat lah plak.Hehe.

sadaqallahulazim

8 comments:

  1. erma! sama tempat kita first date. hehe.:p *pantai mmg bes. ^^

    ReplyDelete
  2. clah : bena?hehehe...bez nk pantei?chewahhh..angan2 jak lebih..

    kak sheeda : kmk ng sweet bah >.< hahahaha

    ReplyDelete
  3. haha...minat nk join 30 days of challenges

    ReplyDelete
  4. hehe...klo rjin sy join la...^_^

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...