21 September 2011

30 Days of Challenges(Day 2) - Your favourite movie

Bismillah.

Alhamdulillah.Masih bernafas.Means that I still have the chance to continue with the 30 Days of Challenges.
This is the second day.What topic?It's about your favourite movie.Aku bukan kaki wayang.Aku just layan movie bila aku rasa nak layan.Tapi ada satu movie yang aku tak boleh nk tolak.Movie dari negara seberang.

Ketika Cinta Bertasbih 

and Ketika Cinta Bertasbih 2

kenapa aku suka movie ni?there's a message behind.
gabungan 2 elemen..CINTA & ISLAMIK..

despite the handsome hero and the gorgeous heroin,
movie ni bagi kesedaran kpd audien.

lagipun,place setting kat EGYPT..hai sayang ;p

Encik Fudhail cakap cerita ni x best.
Dia cakap ALEXANDRIA lagi cantik dari CAIRO..
errr...yang tu x bleh nak jawab sebab aku pun tak sampai sana lagi..

tapi siyes..aku suka sangat2 movie ni..sebabkan tak ada CD,aku habiskan masa sehari layan movie ni dekat YOUTUBE..tapi KCB 2 lah sebab KCB 1 aku dapat dari member..Mula-mula tu macam tak minat tapi bila layan,seronok plak.

Kadang-kadang,kita tak perasan kan.Di sebalik kesempitan tu ada kesenangan dan kebahagiaan yang bakal kita kecapi.There's a famous Malay quote,tapi aku tak boleh nak ingat.Ni kalau tak silaplah,

"Allah datangkan guruh...bla bla bla..puas kita menangis mencari mana matahari kita..rupa-rupanya Allah nak hadiahkan kita dengan pelangi yang indah"

Aplikasikan kata-kata ni dalam kehidupan seharian.Dalam movie ni pun ada.Gabungan 2 elemen yang cukup hebat..Cinta dan Islam..Abdullah Khaerrul Azzam dan Anna Atthofunnisa'..Khaerrul Azzam tu dekat je dengan Khairil Adam kan?muahahaha...

tu je lah nak cakap..cabaran kedua dilalui sudah.Alhamdulillah

sadaqallahulazim :)



1 comment:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...