07 July 2011

gaduh?quarrel?had an argument?

Bismillah.

Teringat zaman kat sekolah.Eleh.Macam lama sangat.Muahaha.2 years ago.He's a friend of mine.Mula-mula tak rapat then bila dah lama-lama kenal baru boleh go on.ketidakserasian pendapat selalu berlaku antara aku dengan  dia.ada je benda yang buat aku tak puas hati.aku rasa dia pun sama.bila okay,kami share stories.bila tak ok,muahahaha memang tak bertegur sapa la jawabnya.naik form 5,it's getting worse.aku tak tahulah.dua-dua ego.keras kepala.kepala batu.ada je benda yang tak kena.aku pantang bila ada orang buat something yang bercanggah dari prinsip sebenar.chewah.bunyi macam apa je.It's because kami bekerjasa dalam satu persatuan yang sangat penting dekat sekolah.Once the member breaks the rule,semua akan heboh.memang susah masa tu tapi xda apa yg boleh aku and kawan-kawan yg lain buat.

Quarreling?Fighting?Arguing?Something that I don't like and I really hate it.I try my best to avoid it but it can't be avoided.Allah.Masa tu Allah je yang tahu betapa aku tak suka bermasam muka and tak bertegur sapa dengan kawan aku sendiri.Salah aku?Yup.Salah dia?Yup.Salah orang lain?Yup.Semua ada buat salah.I blame myself for what had happened.Muahahaha.Ntahlah.Aku tak tahu kenapa aku dengan dia selalu gaduh.Masa form 4 kami ok je.As time passes,I discover that something is not right.Ntah pape.Aiks?Kenapa aku tiba-tiba teringat hal dulu ni?



Arghh.Meh aku say the truth.Aku rindu.Betul.Orang cakap jangan selalu sangat gaduh sebab orang tu la yang akan ko rindu suatu hari nanti.Hahaha.Betul sangat-sangat.Rindu sebagai apa?Jangan fikir bukan-bukan.Aku sedih sebab aku hilang kawan aku due to sikap aku sendiri yang masa tu meletakkan ego di tempat yang paling atas,keras kepala semua tu lah.Yang ko pun satu.Dua kali lima macam aku.Aikss.Sempat plak menyalahkan orang lain.Muahaha.Kenyataan yang tak boleh nak disangkal lagi.

In conclusion,please!Avoid all those arguments.Believe me.It brings nothing and you're just wasting your time by quarreling.Don't be like me.Sesal dulu pendapatan sesal kemudian tidak berguna.Hoho.Die die.Okay,I'm sleepy and I still have work to do.I want to sleep early.That's all.Good night bloggers.

end of writing.sadaqallahulazim.budak mentah

1 comment:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...