15 March 2011

I acknowledge it as 'M-disease'

Bismillah.

Today's entry will be a mix of languages.Bear with me.My fourth day of holiday.I didn't do anything.
Just received the task for PA assignment.I just checked my Gmail.But but but! I haven't opened it.HOHO.
Kemalasan melanda.Haishh.This is what we called as 'CUTI'.Sometimes,I questioned myself

"Ema,macam mana ko nak jadi cikgu kalau ko sendiri pon malas mengalahkan anak murid?"

Soalan yang aku sendiri x leh nk jawab.Mentang2 la dah habis exam.Cuti x bukak buku.Buku apa?Semua buku tinggal kat IPG.Huehuehue.Aku xlarat nak bawak barang byk sgt.Aku tak nak pon.Why?SEBABBBBB.. Airasia cas mahal sangat kalau masuk cargo.Shut shut.Adeii.Hand luggage?Cukup la laptop dah berkilo.Hoho.Hari ni x pegi mana2.Cuti seminggu je.Malas nak jalan2.Malas nak pegi mana2.Seriussss.Malas sangat.Back to the main title "I acknowledge it as 'M-Disease".Korang rasa padan tak tajuk tu dengan life aku?hehe.Oh ya.One of my friends penah tanya nape susah sgt nak tgk muka aku time cuti walaupun aku ada kat Bintulu.Jawapan dia senang je.Sebab,aku malas nak keluar.Cukup la 5 tahun dok asrama.Balik rumah time cuti je.Then lepas SPM dok rumah jap je then kene panggil masuk Kem PLKN.Tak lama lepas result SPM keluar,dapat pulak tawaran masuk IPG.Rasanya tak salah kalau aku habiskan masa cuti aku yang tak seberapa nak lama tu kat rumah.Tak kisah lah orang cakap apa.Janji hamba BAHAGIA.

eh.ni pic masa form 1.tak sangka jumpa juga pic ni.teka aku yang mana 1.
eh.terkenang masa lalu la plak.ni tahun 2005..Six years ago in
Kolej Tun Datu Tuanku Haji Bujang.

Sekarang ni,tengah cuba persuade my one and only adik lelaki masuk maktab a.k.a IPG.Sebab apa?adalah.hehe.ermm.apa lagi nak share?Encik Khairil Adam tersayang is not feeling well.Sakit apa?Adalah tu.Alahai.Awak jauh sangat.Mana saya nak cekau duit terbang pegi Mesir tu.Tunggu saya abes belajar dulu.Tapi takpela.Mudah-mudahan sihat sejahtera hendaknya.Sakit tu kan nikmat dari Allah.hik3.*wink3*

Eh,leh tolong tak macam mana nak hilangkan penyakit malas?Hailaa.Ntah apa-apa la kan.Aku rasa,sampai sini je lah aku membebel.Korang bukan baca sangat pon.Tembak.Banggg Banggg.

Cuaca hari ini.Very cloudy.I just cancelled my plan.I postpone it to tomorrow morning.Mudah-mudahan Allah mempermudahkan segala-galanya.Amin.

akhir kalam.budak mentah.end of nagging. 

2 comments:

  1. hehe...gamba klas kta eyh....
    pyakit M ya suma org ada..tmasuk ak..hehe..bezanya ad nk bleh lawan pnyakit ya ad yg x...harap kta sma2 kuat mlwan penyakit M..

    ReplyDelete
  2. bena ya muiz.penyakit m ya smpei tertido2 di kelas nk?hehehe.bahaya eh.amin.moga2 makin hilang.susah xpa,asl bleh kurangkan penyakit ya.hehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...