13 February 2011

Macam Kura-Kura

Bismillah..


Beberapa hari blog ni terbiar.Takda sapa yang nak 'sapu'.Berhabuk?Ada kot sikit-sikit.Minggu ni aku penat sangat.Baru hari ni ada masa free.Semalam pun busy dengan sepanduk.Mula dalam pukul 10.30 pagi.Habis 3.30 petang.Pape pon,terima kasih untuk abg2 dan kakak2 senior PKBM PISMP Januari 2011 ngan BM PISMP Januari 2010.Sorie sbb tak ramai yang dtg.Kawan-kawan stayout.Tinggal kami 'tiga beradik'.Lagipun,kelas kami Muslim tiga org je.Syukur alhamdulillah.Siap jugak sepanduk tu.Ala kadar tapi cukuplah.At least ada usaha dari semua pihak.hehe.Aku buat apa?Hehe.Aku buat khat.Nak kata cantik sgt tu xdela tapi sekadar menolong apa salahnya kan.Lagipun,aku tau buat khat bentuk camtu je.Nama khat jenis macam tu pon aku tak tahu.Tapi,alhamdulillah.kerjasama semua mendatangkan hasil.TERIMA KASIH SEMUA.Menang tak menang kita tolak tepi.Yang penting,ada hasil.



first time wat besa.salu kecik je.

ada salah sket kt bhg mim tu.hehe

kerja dah siap so xdela penat sgt.hari ni rilek skit.

TWIST!

sorie..pagi tadi post kat FB *dgn konfidennya*

"Sobahan Khair.Hoping for a better day.Have a blessed Sunday everyone"

Tu kira doa tapi mungkin Allah belum makbulkan doa aku.Lepas hal malam tadi,aku diam je.Sebab,kalau aku cakap macam-macam,jawapan sama je.Orang tak terima pon.Last-last,aku juga yang malu.Xpela.Tak marah pon.Tapi kalau ikutkan,aku boleh je balas balik.Tapi aku xnak.Takda gunanya.Kalau nak ungkit satu-satu,boleh je.Sebab,manusia ni kadang-kadang tak sedar yang diri sendiri buat benda yang sama.Tapi bila org lain yang buat,benda tu jadi besar sampai marah-marah.Takpela.Tak nak ambik hati sgt.Eh,aku cakap ape?Tak nak ambik hati?Tipu lah.Aku ni memang sensitif.Sapa la yang tak terasa.Tapi aku diam je lah.Malas nak bising-bising.Satu lagi,aku pantang kalau orang sebut perkataan yang patut disebut.Mak ngan Ayah tak ajar semua tu.Lagi-lagi kalau tengah marah,sebaik-baiknya,elakkan laa diri daripada sebut word-word yang tak elok tu.Orang kalau betul-betul sayang,dia tak sebut semua tu.Mulut kata 'bukan awak' tapi dalam hati sapa lah yg tahu kan.Nampak mcm benda remeh tapi susah aku nak lupa sbb sebelum ni memang tak pernah.Takpela.May Allah bless all of us.Amin.

"Iaitu orang yang mendermakan hartanya pada masa senang dan susah, dan orang-orang yang menahan kemarahannya, dan orang-orang yang memaafkan kesalahan orang lain. Dan (ingatlah), Allah mengasihi orang-orang yang berbuat perkara-perkara yang baik."

(Surah Ali-Imran: Ayat 134)

p/s : mcm kura-kura?hanya kami yang tahu.

akhir kalam.budak mentah.






No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...