16 January 2011

Saya Pelajar IPG Kampus Batu Lintang

Bismillah.Aku xpasti la benda ni valid lg ke x.Ke dah expired?Hehe.Xpela.Saje je pon.Hehehe.
Entry khas dari satu website ni.. (Sila Klik)

Ni syarat-syarat penyertaan.Eh,macam contest plak dah.Ngee.



  1. Tajuk entri "Saya Pelajar IPG ...... (nyatakan tempat anda belajar)
  2. Link blog ini
  3. Gambar anda bersama rakan sekelas 
  4. Nyatakan apa kursus anda ambil dan anda akan menjadi guru subjek apa nanti..
  5. Ceritakan pengalaman manis dan pahit sepanjang belajar untuk menjadi guru.. dan apakah perubahan yang anda mahu buat dalam sistem pendidikan negara sekarang ni? (wajib jawab ye)

Gambar last sem.Semua 'fresh' g. :)

Kursus : PPISMP TESL 

Bila mengajar nanti semestinya English.A teacher to be.Hik3.

ada 1 sem lg sebelum masuk PISMP..hoho..bila la tu..x sabar la plak..

Pengalaman Manis & Pahit:
huehuehue.sabar2.aku tengah kumpul pengalaman.yg pahit tu time pokai ngan kene marah lecturer kot.wakakaka.satu kelas kene marah.biasa lah lau bab2 grammar ni.macam2 leh timbul kt kelas.tapi pape pon,aku suke lecturer tu.

pengalaman manis plak?
banyak sangat.so aku rasa xperlu la aku list semua kat cni.hehehehe.
next2 time maybe ye.

perubahan yang aku nak buat?
ermm..pe ye..oh!
tuka balik pembelajaran sains ngan matematik pegi english..
dulu aku blaja maths ngan sains dlm BM masa skolah rendah je..
lepas tu bila masuk form 1,semua tukar pegi Englsih..5 tahun so aku dah terbiasa..bukan aku je..tapi kawan2 yang lain pon cakap n bpendapat benda yg sama..
bila masuk U leh jadi satu masalah kepada student yang blaja maths ngan sains dalam BM.
bukan sebab aku x sokong bahasa kita. *mentang2 la bakal cikgu English*
TIDAK SAMA SEKALI!
tapi,ni feedback dari saudara mara kazen mazen n cikgu yang sambung studi kt IPTA..
benda yg diorang ckp tu btol..so x salah kan..
even skrg ni masa class maths aku x paham istilah2 yg Mr.Puah dok ckp..
Kawan2 yang lain pon agak blur..ktorang minor maths..
then,aku terpikir..mcm mana nak ajar budak2 kt skolah bila kita sendiri pon x paham?
hahhhh...sapa nak jawab???xpela..wait n see..huhuhu..
eh,xbleh xbleh..kene jugak buat something..
so,ALL THE BEST TO ME :)

-the end-

akhir kalam.budak mentah 




No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...