13 January 2011

Direct vs Indirect?

Bismillah.Hujan dan hujan dan hujan dan hujan.Ya ALLAH,ku rindu sang matahari Mu.perghhh.ayat cam Shakespeare versi Melayu.hoho.kadang-kadang,aku leh jadi seorang yang sangat direct.Kadang-kadang,aku lebih suka berkias.Hoho.Kelebihan bakal cikgu bahasa ke?yahh rite.Malam tadi online jap je.One of the benefits of studying in IPG sebab confirm tido awal.Why?Penat.Kelas dari pagi sampai petang.Kat rumah,jangan harap la nak tido awal.hehe.Minggu assignment belum mula.Nantikan saat itu.Yeah!ermm..pasal direct vs indirect ni.hehe.pagi tadi aku online jap.I was free for 2 hours so my two 'adek' and I decided to go back to our room.Just the three of us.Bila dah sampai bilik apa lagi,online Facebook jap.Almaklumlah free.Macam2 yang aku nampak.Then petang tadi,lepas we finished our Language Development class,aku online jugak.Masa tu belum masuk Asar lagi kot.Once again..Got my eyes on you..Org kalau tengah mood xbtol,memang leh cakap mcm2.Ignored je dulu.Tadi,before Maghrib,aku on jugak.Kebetulan dia on.Aku memang sengaja letak status macam tu.At least,dia leh fikir apa yang aku maksudkan.Dia bukan dak kecik.Dah besar panjang.Nak tau aku cakap pe?This is it.


Senang bagi kita untuk menilai sesuatu kekurangan yang kita nampak depan mata.Tapi,kita tak pernah sedar tentang kelebihan yang tersembunyi sebab mata kita dah 'tertutup'.Manusia.Susah sangat nak bersyukur dengan apa yang ada.huhu.Macam-macam.

Hehehe.Sindiran ke tu?Takdelah.Itu satu teguran but indirect one.Kadang-kadang,aku pon leh jadi macam dia.Biasalah.Itulah yang di namakan "MANUSIA".Kira tadi tu,peringatan untuk diri sendiri jugak.Syukur Alhamdulillah.Dia faham apa yang maksudkan walaupun secara berkias.Tak lama lepas tu,dia buat status baru.Just a few minutes lepas aku post status aku.If I am not mistaken lah.Nak tau dia letak apa?Hehehe.It is as stated below :D

Nak nagis lak bila baca satu status tu..haish...manusia2..


kehkehkehkeh.I loikee.nasib baik paham.sorie kalau awak baca entry saya ni.hehehe.sorie.

akhir kalam.budak mentah.end of 'nagging'


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...