26 November 2010

solat ♥

Bismillah..
perkongsian sblom pegi solat..
hari ni hari Jumaat..
penghulu segala hari..
hari yang penuh berkat tapi masalah dgn org melayu..
malam jumaat ada hantu...yelaa tu..byk ler ko punye hantu..
ke ko yang jadi hantu???wakakakakaka..
ermm..serius sket...kekekeke
tadi aq tgk cerita melayu..
kisah seorang model terkenal yg masuk Islam..
dipendekkan cerita,jodoh dia lelaki melayu..
masa tgh couple dgn pemuda melayu tu,diorang pegi date..
tgh2 date azan zohor plak..si model ni tadi mintak bf dia tu stop kt masjid..
nak solat..dgn bodohnya bf dia tu jawab,"solat kan leh qada'"
tu lah jawapan paling bodoh penah aq dengar..
malunya...bayangkan lah..bf dia yg bertahun2 Islam tapi xsolat..
 si model yg baru je jadi saudara kita boleh plak mintak bf dia stop sbb nk solat..
huhuhuhu..wahai insan yg bgelar muslim..mana tanggungjawab kita?
org yg baru masuk Islam leh solat tp kenapa bukan kita?
kita yg dah btahun2 bgelar 'muslim'..
Muslim yg mukmin..wallahualam..kita pon xtau..
wahai kaum Adam..Sedar2 lah..
Bukan niat utk menyindir..Tapi bayangkan kalau anda berada dlm situasi si bf tu tadi..
Mana nak letak muka?
Bukan lelaki je..Perempuan pon sama..
Jadi,sama-sama laa kita refleksi diri..
Moga2 Allah mberikan hidayah kpd kita..
Amin..


akhir kalam.budak mentah :)

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...